16-07-04

Verslag vergadering 26 januari 2001

Voor de avond zelf was er eigenlijk niet echt iets voorzien. Toch werden er twee films boven water gehaald die zeer zeker voor de nodige animatie zorgden.
Maar eerst het allerbelangrijkste van de avond, het uitzetten van de lijnen voor het komende aquariumjaar. Zoals steeds zullen de vergaderingen doorgaan elke laatste vrijdag van de maand in “Ons huis” te Schoten. Uitzondering hierop is vrijdag 21 december , alvast niet vergeten dus. De belangrijkste datums ga ik nu reeds meegeven zodat ze alvast gememoriseerd kunnen worden. Zo is er zaterdag 10 maart, waarbij er opnieuw met de ballen gespeeld gaat worden, en namelijk Gentse ballen. We gaan dus weer bowlen ( zelfde locatie als vorig jaar) en ook dit jaar met de aansluitende spaghetti. Kostprijs van deze gegarandeerd amusante dag is 600 fr. Inderdaad het is iets duurder dan vorig jaar, maar er wordt dan ook 3 maal gespeeld. Er zijn verschillende combinaties mogelijk alleen bowlen zonder eten , of alleen eten of natuurlijk helemaal niks.
( De spaghetti zou naar het schijnt duur zijn jongens duur…) Vertrek is bepaald om 12.30 aan het rondpunt van Wommelgem. Ook staan er nog 2 uitstappen op het programma, eentje in het voorjaar en eentje in het najaar. Zo is er dus op 24 mei onze uitstap naar de Aqua zoo in Dusseldorf, en op 13 oktober naar Blijdorp in Rotterdam. Dit jaar zal er ook heel uitzonderlijk één van onze Tanganyika bijeenkomsten plaats hebben in zaal de Rix waar we Ad Konings mogen verwelkomen. Datum van dit treffen is vrijdag 27 april. Voor dit jaar zal de overbekende Tropheus avond vervangen worden door een Petrochromis avond.
Wat zeer zeker ook voor de nodige ambiance zal zorgen. Verder staan er nog thema’s als zandcichliden op het programma, een babbelvergaderig , een naslag over de nakende tentoonstelling, en dit alles in het gezelschap van de Gentse aquarianen uit de Aaiegemstraat. Pas op ge moet dit alles noteren hé terwijl er een aantal cichlidioten zitten te zagen over hun vorige verslag. Ik kan het u verzekeren niet gemakkelijk . Maar allé ze krijgen er nu twee tegelijk, en daarbij mij doet dat gezaag niks, want ik heb het tenslotte in handen hé. Trouwens er zal geld moeten rollen namelijk 250 frankskes of ge krijgt helemaal niks.
( straffe taal hé.) Er zijn nog enkele datums open, maar die zullen zich zelf wel invullen naarmate het jaar vordert. Wat de films betrof, was er eentje bij om de lachspieren nog eens serieus te testen. Als ge soms verteld tegen de mensen wat er zoal uitgespookt wordt in een aquariumclub verklaren ze u voor zot.
Thema de verhuis van 1 aquarium bij een overbekende aquariaan, die er na zeer vele jaren een punt achter gezet heeft. De film werd gemaakt door niemand minder dan Jean van Ekstergem, deze wou zijn bakske uitgevoerd in 15 mm glas zijn huis uit.
Maar ik kan u verzekeren, dit is echt rapper gezegd dan gedaan. En die’n ouwe maar filmen hé. Maar allé al bij al werd het een zeer gezellige bedoening.
En natuurlijk mogen we niet vergeten de Jean te bedanken voor zijn vele bijdragen aan de club en de groepen ( ook al had hij malawi’s zitten. ) bedankt Jean.
De tweede film ging over African Beauty’s , Tanganyika’s dus. Dat er in dat meer juweeltjes zitten bewees deze film zeker nog maar eens. De vele Cyprichromissen, Ventralissen, Furcifers, enz… Wat ook opviel was dat er steeds een bepaalde cichlide opduikt in de vele films die er ondertussen op de markt verschenen zijn, en dit is Boulengerochromis Mecrolepis, ge kunt er dan eigenlijk niet naast kijken, Want hij wordt dan ook gauw zo’n 80 cm lang. Voor diegenen die er niet bij konden zijn, wees gerust het jaar is nog jong en er zullen nog heel wat van deze fraaie chicliden de reveu passeren. Allé dat was het dus, ik zie jullie dus allen op Onze volgende vergadering van vrijdag 23 februari, en iedereen is natuurlijk Van harte welkom.


Serge


Activiteiten en datums voor het jaar 2001

23 februari babbelvergadering ( film ? )
10 maart bowling Gent vertrek rond punt Wommelgem 12h30 STIPT
24 maart fort Borsbeek ,magazijn vanaf 10h
30 maart zandcichliden m.m.v Wilfried (dia’s )
27 april Ad Konings
24 mei Duitsland “aqua zoo Dusseldorf “ vertrek rond punt Wommelgem 8h stipt
25 mei babbelvergadering (nog geen onderwerp )
11 juni (maandag) opbouw tentoonstelling
16 -24 juni tentoonstelling
24 -25 juni afbraak tentoonstelling
29 juni dia avond tentoonstelling
7 juli jaarlijkse B.B.Q voor de laatste maal op de gekende locatie “cafe’ Wenduine “
27 juli terrasvergadering met mosselen (prijs volgt later )
24 augustus terrasvergadering
26 augustus mosselen “Gent”
28 september diavoordracht (Romain ? )
13 oktober Rotterdam “Blijdorp “ vertrek rond punt Wommelgem 8h stipt
26 oktober Petrochromis vergadering
30 november babbelvergadering (nog geen onderwerp)
21 december babbelvergadering (nog geen onderwerp)

Suggesties voor de babbelvergaderingen zijn steeds welkom


Frans

00:15 Gepost door Tanganyika Groep in Planning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.